top of page
  • Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi"
    Ağız, diş ve çene cerrahisi ağız ve çevredeki dokuların hastalıklarıyla ve bu hastalıkların tedavileriyle ilgilenen tıp branşıdır. Çene cerrahisinin başlıca ilgi alanları arasında; ağız içindeki yumuşak dokuların tedavisi, çene kemiği rahatsızlıklarının tedavisi, dental İmplant uygulamaları, çene eklemi rahatsızlıkları, yüz ve çene estetiği yer alır. Bunlar dışında çenelerdeki kistlerin tedavisi, apse tedavileri, yirmi yaş dişlerinin çekimleri, gömülü diş çekimleri ve protez öncesinde yapılan uygulamalar da çene cerrahisi ilgi alanındadır.
  • İmplant Uygulaması
    İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir.
  • Gömülü Dişler
    Gömülü dişler, vücudun gelişim sürecinde ortaya çıkan ve ısırma ile çiğneme işlevlerinde kimi hastada işe yarayabilirken diğer hastalarda ağız-diş sağlığına ve hatta genel sağlığa zarar verecek şekilde kötü gelişim gösterebilen dişlerdir. Bu dişler için gerekli çekim işlemleri yapılabilmektedir.
  • Çene İmplantasyonu
    Yüzdeki orantısızlıkları düzeltmenin yollarından biri de çene implantları yoluyla çeneye arzu edilen şeklin verilmesidir.
  • Ağız Cerrahisi
    Ağız boşluğu içinde yer alan yumuşak doku (yanak, damak, dil, dudak gibi) ve sert dokuları (dişler, kemikler) ilgilendiren her türlü rahatsızlığın teşhisini ve cerrahisini lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon anestezisi altında ameliyathane ortamında operasyonlar yaparak gerçekleştiren bölümdür.
  • Kemik Grefti
    Kemik tozu diye tabir edilen kemik greftleri çeşitli şekillerde elde edilir. İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler küçük partiküllü toz şeklinde veya blok şeklinde üretilirler. Kemik greftleri dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine neden olan dişlerin çekimi esnasında kullanılır.
  • Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri
    Rahat ve sorunsuz bir şekilde tedavi uygulanması için hastalar anestezi ile uyutularak, gerekli tüm diş tedavileri tek seansta bitirilebilir. Bu yöntemde işlemler bittikten sonra hastalar yaklaşık iki saat gözetim altında tutulmakta ve sonrasında evlerine gönderilmektedir.
  • Çene Eklem Rahatsızlıkları
    Çene eklemi rahatsızlığı genelde kronik bir hastalık olmasına rağmen; bazen hasta şikâyetleri zorlu diş çekimi, trafik kazası, darbe, genel anestezi, yoğun stres gibi nedenlerle aniden de ortaya çıkabilmektedir. Eklemin karmaşık yapısı nedeniyle tedavisi de, bu konuda çalışmalarda bulunmuş uzman diş hekimlerinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yapılmalıdır. Hastanın ağrılarının nedenini ortaya koymak ve tedavisini gerçekleştirebilmek amacıyla çene cerrahı, prostodontist, ortodontist, kulak burun boğaz uzmanı, psikolog ve fizik tedavi uzmanının tedavi sürecinde koordinasyon içerisinde çalışması oldukça önemlidir.
  • Genel Ağız ve Diş Bakımı
    Genel ağız ve diş bakımı işlemleri
  • Gülüş Tasarımı
    Estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinin hastanın yüz şekilleri ve gereksinimleri de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemidir.
  • Kanal Tedavisi
    Kanal tedavisi oldukça fazla hasar görmüş ya da iltihaplanmış bir dişi onarmak ve kurtarmak için yapılan bir tedavidir. Tedavi, dişin hasar görmüş bölümünün çıkarılması, temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve tekrar doldurularak kapatılmasını içerir.
  • Diş Köprüsü
    Diş köprüsü, ağızda kaybolan dişin yada dişlerin ortaya çıkardığı boşluğu doldurarak yerine yeni dişin takılması işlemine verilen isimdir.
  • Lamina Uygulamaları
    Dişlerden kesim yapılmadan dişlerdeki küçük şekil bozukluklarının giderilmesi işlemidir.
  • Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları
    Daha parlak ve güzel görünümlü dişler Daha güzel bir gülümseme Bireyin kendisine olan saygı ve güveninin artması Başarılı insan ilişkileri için estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanabilirsiniz.
  • Zirkonyum Kaplamalar
    Zirkonyum diş kaplamaları ışık geçirgenliğinin fazla olması nedeniyle dişlerin orjinal haline en yakın bir görünüm elde edilmesini ve ileride metal kaplamalı porselen dişlerde olması mümkün olan diş eti kenarından siyah renk yansıması sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.
  • Lazer Tedavileri
    Lazerli diş tedavilerinin en büyük avantajı kanamasız tedavi etmesidir. Tüm cerrahi müdahaleler kanamasız olarak yapılabilmektedir. Ayrıca ufak operasyonlarda anestezi gerektirmeyen bir uygulama yöntemidir. Operasyon süresi ve iyileşme dönemi daha kısa süre sürmektedir.
  • Diş Beyazlatma - Bleaching
    Dişler yıllar içerisinde yiyecekler, içecekler (kahve, şarap ve çay) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumu düzeltmek ve dişlerinizi doğal beyazlığına kavuşturmak için diş beyazlatma işlemi yapılabilir.
  • Dental Tomografi
    Dental tomografi ile tedaviye karar verme süreci netleşir, karar daha hızlı ve net olarak alınabileceği için hastanın tedavisine de daha kısa sürede başlanır. Bu yöntem ayrıca yüksek tedavi başarısı sağlanmasına da olanak tanır.
bottom of page